シャマン

UZINA DE GANDURI » Blog » Obține examenul de teorie DRPCIV mai ușor

Obține examenul de teorie DRPCIV mai ușor

Cum sa obtii examenul de teorie DRPCIV mai ușor

Foarte mulți cursați ai școlilor de șoferi, cad examenul auto pentru că nu se pregătesc cum ar trebui și evită anumite elemente necesare pentru examen. Chiar dacă ei cred că procedează cum trebuie, NU este corect modul lor de abordare a lecțiilor, iar pe final, se conving că nu au procedat bine. Recomandările profesorilor de legislație rutieră nu sunt de ajutor în totalitate. Majoritatea vor să vândă cât mai multe manuale, ca să aducă profit școlilor de șoferi.

Îndrumările instructorilor auto/profesorilor de legislație rutieră se rezumă la chestionarele auto din manual, dar aceste chestionare auto diferă de cele oficiale DRPCIV. (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) Rezolvând chestionarele auto din manual, îți vei îmbunătăți cunoștințele rutiere, dar nu și probabilitatea de a obține examenul DRPCIV.

Este recomandat să faci chestionare auto DRPCIV pentru că le vei întâlni la examen. În timp ce le parcurgi, vei învăța legislație rutieră, deoarece sunt alcătuite pe baza acesteia. Există destul de multe întrebări de tip capcană, dar cu timpul vei deveni familiarizat cu ele și nu vor mai apărea probleme în timp de examen.

Desfășurarea examenului teoretic.

drpcivTestul auto conține 26 de întrebări cu 3 variante de răspuns și 30 de minute de lucru. Înainte de începerea examenului, va trebui să răspunzi la 3 întrebări de acomodare. În tot acest timp, nu trebuie să te grăbești pentru că respectivele întrebări de acomodare nu sunt cronometrate pe timp. Deci ai suficient să îți stăpânești emoțiile. Este bine să îți temperezi emoțiile pentru că pe tot parcursul examenului, s-ar putea să îți distragă atenția și să greșeti.

Prima etapă este de începe rezolvarea întrebărilor pe care le știi. Încearcă să nu te grăbești și să acumulezi cât mai multe răspunsuri corecte. Procedând astfel, vei economisi timp și te vei apropia de final fără a greși.

Opțiunea de a răspunde mai târziu, trebuie aplicată ori de câte ori este nevoie, la întrebările pe care nu le știi. Dar și aici trebuie să fii atent! Unele întrebări au răspunsuri logice și poți răspunde corect fără probleme.

În fața calculatorului ai o cameră care va face 3 poze pe toată durata examenului. Nu ai voie să întorci capul sau să te uiți la examinatul din dreapta ta. În caz contrar vei fi avertizat, iar dacă nu vei respecta procedura, vei putea fi dat afara din examen.

Nu uita! Folosește butonul ”RĂSPUND MAI TÂRZIU” ori de câte ori este nevoie și fii atent la întrebările pe care nu le știi. Majoritatea întrebărilor sunt ușoare și au răspunsuri logice. Succes la examen!!!

Filed under: Blog · Tags: , ,

Leave a Reply

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...