シャマン

UZINA DE GANDURI » Blog, Proza » HOMO SAPIENS. O GRESEALA A NATURII ? partea intai

HOMO SAPIENS. O GRESEALA A NATURII ? partea intai

HOMO SAPIENS. O GRESEALA A NATURII ? partea intai

HOMO SAPIENS

Singura specie care distruge profund mediul de viata si distruge totul asemena unui virus cum nici o alta specie cunoscuta nu a facut asta…

Natura. Natura are inteligenta. O inteligenta care face ca totul sa fie perfect echilibrat. Un echilibru perfect. Ganditi-va la biodiversitatea Terrei,la multitudinea de specii care traiesc intr-o armonie perfecta cu natura.Totul este “calculat” nimic nu este lasat la voia intamplarii. Atunci de ce ne-a creat pe noi? De 5-7000 de ani de cand a aparut Homo Sapiens totul s-a schimbat radical. De ce a creat o specie care se intoarce impotriva ei? O specie care la un moment dat o sa distruga tot. Cand a mai creat natura, in toata istoria cunoscuta a pamantului, o specie care sa provoace extinctia altor specii? Extinctia totala!…..O specie care nu respecta nici o regula? O specie care sa fie atat de aproape de distrugerea totala a intregului ecosistem?

Va spun eu:
NICIODATA

Parerea mea este ca noi, specia umana, Homo Sapiens, nu facem parte din marele plan, din marele echilibru. Noi suntem o greseala, o eroare genetica, provocata de anumiti factori acum mii de ani. Cel mai radical se exprima Arthur Koestler cand spune: “Istoria dezastruoasa a speciei noastre arata inutilitatea tuturor incercarilor de a face diagnoza fara a tine cont de posibilitatea ca Homo Sapiens este o victima a unei dintre nenumaratele greseli ale evolutiei.”

Analizele (ADN) comparate dintre marile maimute antropomorfe contemporane si om, arata ca s-ar putea sa se fi ajuns la forma Homo Sapiens prin involutia primatelor. O fixare a elementelor degenerative, prin cosanguinizare. BGC- conversia alterata a genelor. Deci, nu evolutie ci schimbarea rasei prin ….. involutie. Asta ar explica de ce apare modificarea doar intr-un mic areal. (Si nu pe toata suprafata locuita de ramapithecine.)

CREATIA

1. Conceptia babilonienilor cu privire la originea omului
In anii 1800-1700 i.Chr., cand Imperiul Babilonian era condus de vestitul rege Hammurabi, circula o colectie de mituri intitulata Enuma Elish. Miturile acestea vorbeau despre crearea universului, a lumii si despre originea omului. Legendele babiloniene spun ca omul fost creat din sangele unui zeu care s-a sinucis. Sangele acestuia a fost amestecat cu tarana si din acest amestec au fost facuti oamenii.

2. Conceptia egiptenilor cu privire la crearea omului
Exista cateva scrieri “Textele piramidelor” si “Cartea mortilor”- in care apare conceptia egipteana cu privire la crearea omului. Conform mitologiei egiptene, oamenii au luat nastere din lacrimile zeilor.

3. Mitologia Indiana

Sustine ca oamenii au aparut, asemenea zeilor, dintr-un ou primordial.

4. Mitologia chineza

Vechii chinezi credeau ca oamenii s-au nascut din insectele care misunau pe trupul fiintei primordiale.
O alta varianta chineza cu privire la
originea omului
sustine ca oamenii au fost facuti din lut de zeita Nini-wa. “Lumea din oras spune ca, pe cand nu se faurisera inca cerul si pamantul, nu erau nici oameni. Nini-wa s-a apucat sa plamadeasca oameni din lut, insa truda ei s-a dovedit atat de anevoioasa, incat zeita nu mai prididea cu framantatul. Atunci a cufundat o farfurie in lutul cel moale si smucind-o mereu afara, facea astfel oamenii. Iata insa ca cei bogati si vestiti s-au ales dintre cei plamaditi din lut de mainile zeitei, pe cand cei de jos si fara faima s-au pomenit scosi cu franghia.”

5. Mitologia grecilor

Contine “mitul androginului”, potrivit caruia , la inceput, exista o fiinta umana bisexuala, cu patru maini, patru picioare, avand un cap cu doua fete, patru urechi, o fiinta foarte puternica. Acest androgin puternic a inceput sa-i necajeasca pe zei, iar ei au hotarat sa ia masuri urgente. Nu doreau sa-l nimiceasca, deoarece atunci nu mai avea cine sa le aduca ofrande. Atunci zeii au trimis un somn adanc asupra androginului si au despartit fiinta acestuia in doi oameni- barbat si femeie.

Nu mai spun de credinta crestina despre creatie, Adam si Eva, marul,sarpele…etc.,teoria evolutionismului a lui Charles Darwin.

Toate aceste legende (si multe altele )au in comun un lucru: NENATURALUL. De ce nici macar una nu explica creatia omului intr-un mod natural? De ce toate atribuie creatia unor forte mai presus de natura?

Poate datorita faptului ca asa si este. Noi suntem o eroare in marele ciclu al vietii.

V-ati intrebat vreodata de ce? De ce noi avem atatea boli, mii de boli, multe incurabile (Ebola, Poliomielita, Lupus eritematos, GripaBoala, Creuzfeldt – Jakobs, Diabetul, HIV/SIDA, Astmul, Cancerul, Raceala comuna) ca sa enumar cateva, in comparatie cu animalele?

Dantura. Cati oameni cu dantura perfecta cunoasteti? Luati un caine sau alt animal, si privitii dantura. Colti albi si perfecti. De ce? El nu se spala pe dinti, si totusi…

Pierderea instinctelor primare. O leoaica (sau alt animal) nu se imperecheaza decat cu un exemplar perfect sanatos. Asa se asigura o perpetuare a speciei in conditii de “sanatate genetica”. Noi suntem in plin proces de alterare genetica. In specia noastra nu se mai tine cont de aceste aspect. Nu conteaza daca sunt batrani, au diabet, au alte boli, malformatii genetice….De aici copii tembeli si cu dizabilitati fizice care la randul lor o sa faca copii s.a.m.d….

De ce am pierdut pilozitatea corporala? Nu exista argumente pro. Doar contra. Si as enumera: odata cu pierderea pilozitatii am pierdut caldura si impermeabilitatea sa. Protectia fata de razele soarelui, impotriva agentilor mecanici. Unii or sa spuna ca pilozitatea a fost inlocuita cu success de haine. Nimic mai neadevarat. Hainele nu o inlocuiesc. Sunt doar o copie nereusita a ei, la care am apelat cand am ramas goi. La urma urmei niciodata natura nu a renuntat la ceva bun.

(va urma) click aici pentru continuare

Filed under: Blog, Proza · Tags: ,

2 Responses to "HOMO SAPIENS. O GRESEALA A NATURII ? partea intai"

  1. […] “zonă dedicată istoriei videojocurilor”, unde 80 de lucrări  vor reprezenta” evoluţia videojocurilor de la Atari 2600 pana la consola de astazi. Curatorul Chris Melissinos a decis să […]

  2. kostynel says:

    wow nashpa

Leave a Reply

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...