シャマン

UZINA DE GANDURI » Internet » Localizare dupa IP. Geolocalizare IP.

Localizare dupa IP. Geolocalizare IP.

Ce este un IP. Localizare IP

 

Una dintre cele mai frecvente intrebari este despre modul în care o persoană poate fi identificata dupa adresa IP, cine este in spatele unei adrese IP si care este pozitia sa geografica. Dar sa vedem mai intai ce este un IP si cum este implementat in WEB.

Internet.Gadget.Tutorials.Software news.Trips&Tricks.SEO.Fotografie.Gaming. Windows7,xp,vista

Adresa IP / IP Address (Internet Protocol Address) – Acest numar este un numar utilizat in exclusivitate de catre toate echipamentele ce tin de tehnologia informatiei ce le permite sa se identifice si sa comunice intre ele intr-o retea de calculatoare. Intr-un fel, este ca adresa ta de acasa. Sa presupunem ca cineva iti trimite o scrisoare. Pe plic trebuie sa fie o adresa. Altfel scrisoarea nu ajunge la tine. Asa este si cu adresa IP. Acelasi lucru este valabil pentru toate echipamentele din Internet. Fara o adresa specifica, informatiile nu pot fi receptionate.

Adresele IP pot fi alocate permanent unui server Email/Business sau unei retele de resedinta sau pot fi alocate temporar de catre furnizorul de servicii Internet dintr-o baza de adrese disponibile  (cand te conectezi la internet, automat furnizorul iti va aloca o adresa IP astfel incat calculatorul tau sa poata comunica cu alte echipamente)

Tipuri de IP

Dynamic IP Address Reprezinta o adresa IP ce nu este statica si se poate schimba oricand fiind destinata echipamentelor ce nu necesita conexiune permanenta la Internet/Retea.

Static IP Address Este o adresa IP fixa ce nu se schimba niciodata fiind destinata echipamentelor ce necesita conexiuni permanante la Internet/Retea.

IP Version 4-IPv4- In prezent este utilizata de catre majoritatea echipamentelor legate in retele.

Versiunea IP 5-IPv5 Acesta este un protocol experimental bazat pe sisteme UNIX. IPv5 nu a fost niciodata destinat publicului larg.

IP versiunea 6- IPv6 Este inlocuirea vechiului IPv4.

Cum aflu un IP daca nu il stiu?

 

 • adresa IP e raportata de un program firewall, sunt atentionat de acesta ca sunt atacat de la o adresa IP. Un program firewall poate sa iti spuna daca esti atacat de la un IP sau pur si simplu sa-ti listeze conexiunile active pe calculatorul tau.
 • vreau sa aflu unde e gazduit un website. Poti afla adresa IP folosind simpla comanda ping in Command Prompt (ex: ping google.com) .
 • vreau sa aflu de unde se conecteaza un program ce ruleaza pe calculatorul meu. Poti folosi comanda netstat -n si vei vedea o lista cu toate conexiunile deschise pe calculatorul tau.

 

Localizare dupa IP

Odata ce stii o adresa IP, se poate afla zona geografica.

Nslookup Acest instrument este o comanda care se găseşte în majoritatea sistemelor de operare. Deschideti Command Prompt şi în fereastra care se deschide scrieti nslookup urmat de adresa IP pe care vreti sa il localizati.

Exemplu:

nslookup 85.178.25.XX

Apasand Enter veti primi ceva de genul:
Server: resolver1.opendns.com
Adresa: 208.67.222.222

Nume: D83-184-26-78.cust.tele2
Adresa: 85.178.25.XX

Am descoperit  că IP-ul aparţine furnizorului Tele2 .
Acum  incercati să gasiti punctul de acces la reţeaua IP si localizarea pe harta. Acest lucru se poate face cu  Whatismyipaddres

Sau puteti folosi acest gadget:


 

 

Tags: Localizare dupa IP, Geolocalizare IP, Ce este un IP, find ip location, aflare ip, verificare ip

Filed under: Internet · Tags: , , , , , , ,

15 Responses to "Localizare dupa IP. Geolocalizare IP."

 1. […] Localizare dupa IP. Geolocalizare IP. Ce este un IP. Ce IP am says: May 14, 2011 at 13:27 […]

 2. Astfel de informaţii sunt binevenite, de fiecare dată, pentru că agresiunile virtuale sunt din ce în ce mai multe. Totuşi, cred că în ultimă instanţă se ajunge tot la organele abilitate, fiindcă cei de la reţelele de cablu nu furnizează nicio informaţie dacă nu sunt chestionaţi în conformitate cu legea.
  Gânduri bune la final de săptămână, Shaman!

  1. shaman says:

   Intamplarile din ultima vreme m-au facut sa scriu acest articol.
   Un weekend placut.

   1. pescarul says:

    Din pacate nevoia ne invata multe. Daca nu ne putem feri, macar sa putem raspunde, iar pentru asta trebuie sa stim unde sa ne uitam. Sper ca in timp sa apara si niste legi fezabile care sa dea internetului un chip mai sigur.

    1. shaman says:

     Sa speram ca internetul va fi mai sigur.

 3. Alm says:

  ce iz de spionaj si scoala de lucru sub acoperire ….lasa articolul tau ….si este ispititor , chiar si atunci cand nu esti atacat 😀 😀

  Dumnica senina iti doresc ! 🙂

  1. shaman says:

   🙂 O saptamana buna iti doresc si tie.

 4. Gigel says:

  Sau te duci la http://www.ripe.net si scrii acolo (in stanga sus IP-ul pe care il cauti).

 5. alin says:

  spunetimi si mie cum asi putea sa dau de un ip de pe mesenger …exemplu…eu vorbesc cu o persoana cu pot ca eu sa vad ce ip are persoana respectiva …sau deunde din ce localitate tasteaza pe internet? astept raspuns in mail: aliniubeste@yahoo.com sau pe id de mesenger (aliniubeste)…multumesc mult de tot si scuze daca vam deranjat

 6. alin says:

  exista un program care sa depisteze ip la persoana cu care vorbesc pe mesenger? daca da zpunetimil si mie..

 7. alin says:

  cum asi putea sa localizez o persoana de unde este daca nui stiu ip?

 8. alin says:

  la mince (cmd…numi arata ip bune 🙁 tot ce imi arata este cu (tcp) si eu habar nu am ce este ala …eu stiu ca un ip tre sa fie cu 5101 in sus 🙂 mie numi apare asa ceva

 9. alin says:

  va rog ajutatima 🙂 am nevoie mare ca sa aflu de unde tasteaza perosoana….daca va intrebati dece sunt asa de disperat de ip acelei persoane…va voi spune:…..este fosta mea prietena cu care am stat 16 ani iar acum 4 ani am plecat in italia sa fac bani ca in romania nu se mai traia cu criza aia deacolo…asa ca mam gadit sa plec in italia…eu am plecat si pe ea am lasato in romania…dupa 1 an am vazut ca nui mai suna telefonul si nu mai vrea sa vb cu mine …eu ii trimiteam pe luna 400euro infiecare luna fara sa mai pun 40-50-60 euro la 2-3 zile ca sa aibe de mancare …problema vine acum …ca eu vreau sa stiu dece a plecat si ce rau iam facut de a plecat? ….pe langa asta am si 2 copii cu ea si nu mai stiu nimic de ei de 5 ani de cand a plecat :(….ma chinui de aproape 2 ani sa ma ajute cineva sa dau de ip ei sa o pot localiza sa ma pot duce sami iau copii mei ca nu mai pot de dorul lor …va rog din inima ajutatima si pe mine sunt plecat din tara de 5 ani si nu mai stiu incotro sa ma duc …ajutatima …va multumesc frumos.. sper ca nu vam deranjat cu vorbele astea dar sunt disperat credetima… o zi buna

  1. shaman says:

   @Alin. Citeste cu atentie articolul si o sa vezi ca poti afla IP-ul.

 10. Adi says:

  Dar daca ip incepe cu 192.168 pot cu asa fel ip sa localizez pe cineva

Leave a Reply

*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...